Scoutklädseln & Märkesplacering

Vår klädsel

I scouterna har vi en gemensam klädsel. Läs mer om den under denna länk: “Scoutkläsel

Förutom scoutklädseln är det bra att ha oömma och väderanpassade kläder på möten, hajker och läger. I scouterna lär sig barnen vad de ska tänka på, ha på sig och vad som är bra att ha med sig men här kan ni även läsa vad Scouterna rekommenderar: Klädsel och utrustning. Det går även jättebra att kontakta ledarna för frågor och funderingar eller tips.

Scouthalsduken

I Hindås scoutkår har vi en röda scouthalsduk med blått och grönt kantband (som representerar sjön och skogen i Hindås). Halsduken delas ut till nya scouter i samband med terminsavslutnigen efter scoutens första termin.

Den mörkblå scouthalsduken med gult band med scouternas symbol på är Scouternas nationella halsduk. Denna halsduk använder vi inte till vardags i Hindås scoutkår utan är något man får/köper när man ska åka utomlands på något scoutevenemang.

Märkesplacering

På scoutdräkten kan man sy fast en massa olika märken. En del är tillhörighetsmärken som talar om i vilken scoutkår och grupp man tillhör, andra förtjänar man genom att lära sig saker och en del får man som minne av ett läger. Märkena placeras utifrån ett visst system. På följande sidan kan du läsa mer om olika märken: “Märken på din skjorta“. Här kan du även ladda ner vår lokala märkesplaceringsmall.

Det runda blå märket med Hinden, som är speciellt för Hindås scoutkår, ska placeras på höger ärm under nation- och europamärkena.

Köpa scoutkläder

Varje termin brukar vi göra gemensamma inköp av scoutskjortor. Det kommer ut mail när det är dags och då finns det provskjortor att prova på scoutgården. Fråga annars din ledare om du vill prova/beställa en skjorta. Det går såklart även bra att beställa andra grejer, tex. scout T-shirten. När leveransen kommer delas kläderna ut till respektive scout med en lapp om inbetalning.

Med det gemensamma inköpet behöver inte alla betala fraktkostnaden men givetvis går det bra att köpa kläder själv via scoutshop.se.