Lyckat kårläger i Härsjösand!

Helgen den 11-13 november arrangerade kåren ett helgläger för
Spårare, Upptäckare och Äventyrare. Äventyrarna var på läger från fredag till söndag, medan övriga anlände på lördag förmiddag.

Spårare och Upptäckare möttes under lördagen av Äventyrarna som tog med sina scoutkamrater på en vandring där historien om Asterix och Obelix i Gallien berättades.  Framme vid Härsjösand
hälsades hela gänget välkomna till Gallien av Asterix och hans vänner. Utrustning för att kunna försvara sig mot Romarna tillverkades och efter en stärkande lunch bar det iväg på äventyr i skogen. Miraculix bad om hjälp med att samla in ingredienser till trolldrycken som skulle tillredas på kvällen, men för att få tag på ingredienserna var scouterna tvungna att utföra många olika uppgifter längs vägen. De mötte bland andra Crabbofix som bjöd på rutten fisk. Miraculix blev mäkta imponerad då scouterna kom åter till byn med massor av ingredienser till trolldryck. Efter tillverkning av skäror i tenn blev alla inbjudna till den stora vildsvinsfesten. Under den tillagades trolldryck och till allas förskräckelse tog Troubadix ton. Han är byns trubadur som spelar och sjunger för det mesta. Själv tycker han att det låter fantastiskt, vilket inte alla håller med om. Efter en lugn natt vaknade alla av ett väldigt oväsen. Majestrix och Miraculix ropade att alla måste upp ur sovsäckarna snabbt för romarna hade under natten varit i byn och stulit Miraculix skära. Nu gällde det att vara snabb och smart. Romarna hade lämnat olika spår efter sig som scouterna fick hjälpa Gallerna att lösa. Ett meddelande låg i en flaskpost långt ut i sjön, vilket inte var helt enkelt att hämta. Till slut hittade scouterna skäran och alla i Gallien hyllade scouternas insats. Nu när skäran var åter kunde Miraculix skörda örterna till trolldrycken och Gallerna kunde försvara sig mot Romarna.

Både scouter och ledare var riktigt nöjda då helgen avslutades på söndag eftermiddag efter mycket lek, skratt och kluriga uppgifter.

 

Det här inlägget postades i Kåren, Läger & Utfärder. Bokmärk permalänken.