I måndags var det ett mysigt möte där Spårarna grillade pinnbröd. Fokus för scouterna var att testa på att använda kniven samt att hjälps åt att tälja spänt till elden. Det gick jättebra och båda patrullerna fick igång en eld. Som vanligt hann inte pinnbrödet bli riktigt helt klart men de flesta tyckte ändå att det var gott med pinnbröd med pizzasmak. Mums.
Recept för 10 pers:
- 5 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 2 tsk bakpulver
- 2 dl riven ost
- 2 tsk oregano
- 1 dl vatten (börja med 1 dl och se hur mycket mer vatten som behövs)
Blanda alla torra ingredienser och häll sedan på lite vatten i taget medan du arbetar ihop degen. När degen fått lagom sammanhängande men inte för klibbig konsistens, ta en degklump och gör den till en korv mellan händerna. Gör den hellre tunn än tjock. Vira degen runt din avbarkade pinne (ca 1-2 cm tjock) och se gärna till så att toppen av pinnen är täckt med deg (då brinner den inte upp). Grilla över glöden tills brödet är fast och inte degigt. Ha tålamod.