Spårarövernattning i Katthult

Spårarövernattning Emil i Lönneberga maj-13, Collage 1 Spårarövernattning Emil i Lönneberga maj-13, Collage 2Spårarscouterna vandrade upp till Hajkås, eller Katthult, där det visade sig att familjen Svensson hade åkt till doktorn med Emil som fastnat med huvudet i en soppskål. Hemma på gården var Lina och Alfred, och extradrängarna Ann, Harald och Anders. Vi fick äta korv med bröd och morötter med dipp och vi satt runt lägerelden tills klockan var 21 och hade lägerbål. Det var ljust och varmt så scouterna fick vara ute och leka i skogen till kl 21:30. Ingen verkade trött men vid 22 låg alla i sängarna och vi läste lite ur Emil boken. Det var svårt att somna. Det var väldigt varmt på övervåningen men vid 1:00 lät det som att alla sov.

Kl 8 åt vi frukost. Vi hade tagit lite “sovmorgon” då vi somnade så sent igår. Gröt, hemmagjort äppelmos, sylt och smörgåsar med ost eller prickigkorv. Sen packade vi ihop våra saker och gick ut och lekte. Lina och Alfred hade under natten upptäckt att inte hela familjen Svensson lämnat gården. Stackars Ida var kvar upphissad i flagglinan. Nu var scouterna tvungna att mobilisera sig och genomföra fyra övningar för att förtjäna tändstickor så att de kunde bränna av linan. Kims spel, vattenförflyttning, sittunderlagsförflyttning och flytta sig på en stock utan att nudda marken. Sen var det ju det kluriga, kan man bränna av ett snöre med en tändsticka? Nej, det var svårare än väntat visade det sig. Tillslut kom en scout på att man ju kunde lägga lite torrt gräs runt linan och tända på det, och vipps så flög Ida ner och fångades upp av en uppmärksam scout innan hon störtade med huvudet före ner i marken. Hurra!

Sen firade vi med att göra lunch. Korvsoppa med potatis, majs och morötter. Sen tog T-spriten slut… så vi fick istället gemensamt förbereda efterrätten på elden. Stekta äpplen med kanel och socker och massa glass. Mums!

“Det är nog första gången vi har blivit tvingade att äta glass” sa en scout nöjt när han stod i diskkön.

Slutet gott, allting gott. Scouterna fick lägermärken som var en vit fjäder från halta Lotta och sen vandrade vi ner till parkeringen till våra snälla föräldrar som hämtade.

Om Andrea

Scoutledare
Det här inlägget postades i Läger & Utfärder, Spårarscout. Bokmärk permalänken.