“St George” med Bollebygd och asylboendet

LägerbålI tisdags firade vi en alternativ St George tillsammans med Bollebygds scoutkår och några barn från asylboendet i Rävlanda!

Totalt var vi ca 70 personer så logistiken blev en utmaning.

Vi började med att leka pepparkaksgubbar. Det var ganska svårt när vi var så många och det blev rätt rörigt men det var ändå många skratt och ivriga barn.

Därefter delade vi in oss i åtta patruller. Några från Bollebygd, några från boendet i Rävlanda och några scouter från Hindås. Varje patrull fick minst två ledare med sig och sen vandrade vi ut i skogen efter en snittslad bana. Det var upp för berget och ner för berget. På vägen samlade barnen på naturföremål. Sten, pinnar, tallkottar och ormbunkar t.ex.

När vi kom ut ur skogen träffade vi Cecilia och Ann. De höll i en samarbetsuppgift, som var att vi två och två skulle gå en bana men samtidigt hålla en tändsticka mellan våra pekfingrar utan att tappa den. Klurigt men alla kämpade på!

Väl framme vid Rammsjöns badplats hade Alexa och Mattias en samarbetsövning där hela patrullen, med hjälp av varsitt snöre knutet i en flaska, skulle få i flaskan i en hink. Kruxet var att vi inte fick gå innanför ringen. Gruppen var alltså tvungna att dra olika mycket i sitt snöre för att flaskan skulle komma åt det hållet den skulle.

I skogen bakom badplatsen fanns det även en hinderbana som barnen fick testa på.

Vi avslutade kvällen tillsammans med ett lägerbål. Det var ett lägerbål med mycket rörelse och sång. På slutet fick alla barnen och de vuxna hemmagjorda bullar och varm saft.

Wow vilken kväll.

Stort tack till alla barn, vuxna och funktionärer som var med.

Om Andrea

Scoutledare
Det här inlägget postades i Äventyrarscout, Kåren, Spårarscout, Upptäckarscout, Utmanarscout. Bokmärk permalänken.