Terminsstart VT21 med Covid19

“Ni är värdefulla”. En hemuppgift i slutet av HT20 var att göra ett ljusspår hemma för sin familj. Denna fina må-bra-lapp fick vi in som redovisning från en spårare och upptäckare.

Vi avslutade förra terminen något abrupt då styrelsen, efter regeringens striktare rekommendationer, beslutade att de sista mötena inte kunde hållas fysiskt. Den 24/1 fattade styrelsen ett nytt beslut, efter regeringens nya rekommendationer, att barn födda efter 2005 kan träffas igen, så länge verksamheten anpassas för att minska smittspridningen.

Detta innebär att våra spårare (klass 1-3) och upptäckare (klass 4-5) kommer kunna starta verksamheten som planerat den 8 februari. Däremot får våra äldre scouter i Äventyrarna och Utmanarna fortsätta köra digitala möten. Familjescouterna har valt att avvakta sin uppstart då det ännu inte är lämpligt att de vuxna träffas mellan olika familjer just nu. Aktiva familjer har fått mail.

Vi hyr fortfarande inte ut scouthuset.

Det är konstiga tider och vi vet inte hur våren och sommaren kommer bli. Det kan lika snabbt som regeringen beslutade att de uppmanar att barnverksamheten öppna upp igen, beslutas att den måste föras digitalt. Vi kommer helt enkelt få anpassa oss.

  • Familjescouter ??? Mer info publiceras här och kommer via mail om uppstart blir aktuellt.
  • Spårare (klass 1-3) 8/2 kl 18:30-20:00 vi är utomhus
  • Upptäckare (klass 4-5) 8/2 kl 18:30-20:00 vi är utomhus
  • Äventyrare (klass 6-8) 30/1 kl 15-18 digitalt. Kontakta scouter@hindasscout.se för mer info.
  • Utmanare (klass 9- uppåt ) 30/1 kl 15-18 digitalt. Kontakta scouter@hindasscout.se för mer info.

Har ni några frågor eller funderingar är ni välkomna att maila info@hindasscout.se
//Ledarna och styrelsen i Hindås scoutkår

Följ oss gärna på Facebook.com\hindasscout för kontinuerliga uppdateringar

Om Andrea

Scoutledare
Det här inlägget postades i Äventyrarscout, Familjescout, Kåren, Spårarscout, Upptäckarscout, Utmanarscout. Bokmärk permalänken.