Thinking day med Spårarna

Baden PowellDen 22 februari varje år, firar scouter över hela världen Thinking day. Datumet var födelsedagen för scoutings grundare, Lord Baden Powell och dagen brukar ägnas åt att tänka på andra scouter och människor i världen.

För Hindås spårarscouter firades Thinking day genom en övning där de fick fundera över olika livssituationer.

 

10 kr

Vad kan man köpa för 10kr?
Varje patrull fick 10 kr och instruktionen att vi skulle gå till ICA, där de fick köpa precis vad de ville, bara alla i gruppen var överens och pengarna räckte. De skulle även kolla runt och komma ihåg fler saker man kunde köpa för 10 kr.

Efter ca 15 min i affären och diskuterande “vad ska vi göra med det vi köper?” “ska vi ta den här?” “nej vi tar denna” “kolla här då!” gick vi tillbaka hem. Alla fyra patruller hade tillslut bestämt sig. Tre patruller hade köpt godis och en patrull, färdig risgrynsgröt och ett paket jäst.

Väl hemma diskuterades:
* Räcker det ni köpte till alla i gruppen?
* Om detta var det enda ni fick leva på på hela dagen, skulle ni köpt något annat?

Scouterna kom snart fram till att godis kanske inte var det bästa valet.
“Det skulle inte jag bli mätt på! Vi kunde ha köpt vatten, eller gröt.” “Ja, det fanns både havregryn och så den färdiga gröten.” “Eller så kunde vi köpt en lök”.

Patrullen med gröten konstaterade att de gjort ett hyfsat bra val men jästen var för sig själv inte så användbar. “Om vi hade haft mjöl och sånt hemma så kunde vi bakat och det hade räckt och alla blivit mätta”.

Förhoppningsvis såddes ett litet tankefrö. Tack för ett kul möte!

Om Andrea

Scoutledare
Det här inlägget postades i Spårarscout. Bokmärk permalänken.