Valborg 2017


Maria Rydell höll vårtalet som handlar om att vi måste hjälpas åt och säga hej till varandra. Att hjälpas åt att bevara Hindås bygemenskap!

Läs hela våtalet här.
“Våren – har den kommit i år? Man kan verkligen börja fundera på det. Häromdagen såg jag ett citat som löd så här: Klä sig efter väder – hur ska man klä sig efter väder när det har varit tre årstider redan innan klockan är tio på förmiddagen? Det kan man verkligen undra. Det brukar ju sägas att scouter alltid är redo, men någon stans går väl gränsen även för hur många lager kläder vi kan ha på oss.
Men det är nu när våren kommer, för den kommer – jag lovar. Det är nu som vi har chansen att åter komma ut ur våra iden och börja träffa våra grannar och alla bybor i Hindås igen. Det är det som är så bra med Hindås – även om vi växt mycket på senare år är vi ändå en liten by.
Vi hälsar på varandra när vi möts, även på de man inte känner. Vi känner igen varandra, vi möts på bussen och hälsar glatt varje dag trots att vi inte alltid har en aning om vad den andre heter eller var personen bor för den delen. Det här är en del av det som jag är så tacksam över när det gäller att få bo här i Hindås.
Det är den här andan som vi som bott i Hindås ett tag behöver föra över till våra nyfunna grannar. Vi behöver ge till varandra för att få av varandra. Som jag sa i början är Valborgsfirandet här anordnat av ideella krafter. För att det ska kunna fortsätta finnas behöver vi hjälpas åt.
I dagens samhälle är vi en krympande skara som ägnar vår lediga tid åt att göra något för varandra. Men det behöver inte vara så svårt – man behöver inte göra en jätteinsats. Om alla gör något litet så blir det tillsammans en fantastisk insats.
Att jag står här själv och håller årets vårtal är ett resultat av att som ideellt arbetande till slut inte ha tid och ork nog att hitta en talare som är villig att ta på sig uppdraget. Det var helt enkelt lättare att skriva talet själv. Men så kan vi ju inte hålla på år ut och år in – då kommer ni tröttna på att lyssna på mig, det kan jag lova.
Kan vi ge varandra ett löfte inför det kommande året? Att var och en göra en liten insats för vårt Hindås under det kommande året. Om det så handlar om att snygga till lite på allmänna platser, lotsa en ny granne in i samhället eller hjälpa till att anordna Valborgsfirandet. Allt räknas och tillsammans kan vi uträtta storverk i Hindås.
Med det löftet taget kan vi med gott samvete utbringa ett fyrfaldigt leve för våren. Leve våren!”

Om Andrea

Scoutledare
Det här inlägget postades i Äventyrarscout, Familjescout, Kåren, Spårarscout, Upptäckarscout, Utmanarscout. Bokmärk permalänken.