Vildmarksprojekts-hajk med Äventyrarna och Utmanarna

Vildmarksleden från Göteborg till Hindås håller på att rustas upp med hjälp av bidrag från EU. Hindås scoutkår blev tillfrågade om vi ville delta och beslutet föll på att vi skall bygga ett fast vindskydd längst med leden, på lagom hajkavstånd från oss.

Projektet i scoutkåren leds av Ann Lindberg och Martin Tengfjord och de tyckte att det var dags att testa den tänkta lägerplatsen. Äventyrarna skulle på hajk och Utmanarna kommer att vara delaktiga i byggandet så det var givet att de nu skulle bli testpiloter.

Scouterna träffades på lördagen på scoutgården för att göra lunch innan avfärd. Det blev Spaghetti Carbonara över öppen eld. Mums.

Sedan bar det av längs leden. Det var en toppenfin dag med soligt väder och humöret var på topp! Alla hjälptes åt att bära den gemensamma packningen och efter en lagom lång vandring uppför kom vi fram till den tänkta rastplatsen som ligger nära en tjärn som heter Hebbratjärn. Där slogs de två lättviktsvindskydden upp och efter lite rekognoscera bjöd kvällen på eldning, tacos och mys! Månen sken klart över oss där vi satt vid vindskydden och bara hade det bra.

Efter en god natts sömn kunde vi packa ihop allt och lämna platsen näst intill som om vi inte varit där. Hemvägen gick vi snabbt och lätt eftersom det var mestadels nerför tillbaka till scoutgården. Efter lite materialvård kunde sen alla dra sig hem.

Det här inlägget postades i Äventyrarscout, Läger & Utfärder, Utmanarscout. Bokmärk permalänken.