St George 2014

"Moderna Drakar"

“Vår tids Drakar” aka. drakens fjäll

Drake

Drake med fjäll

Ikväll firade vi St George tillsammans med Bollebygds scoutkår. En trevlig kväll med nya bekantskaper, glada barn, full fart och reflektion över “vår tids drakar”.

Se en film från kvällen här: St George 2014

St George är scouternas skyddshelgon. Han räddade staden Silena påväg hem från ett korståg nere i öster, från den fasliga draken som belägrat sig i sjön och som varit obesegrad. När draken blev arg sprutade han eld över stadens åkrar så att den lilla skörd de hade dog. Varje dag offrades därför först två får till draken för att lugna den. När fåren tog slut bestämdes att staden genom lottning istället skulle offra ett barn varje dag. Efter många uppätna barn föll lotten på kungens dotter. Kungen var såklart förkrossad och bönade och bad att få slippa offra sin enda dotter, men folket gick inte med på det.

Prinsessan vandrade tillslut ner mot sjön för bli uppslukad av draken. Det var på den vägen St George kom ridande. Han såg den gråtande flickan och frågade hur det var fatt och fick höra den hemska historian.

St George samlade återigen allt sitt mod och följde med prinsessan. När draken steg upp ur sjön började han fäktas med den och trots att drakens eld brännade honom fortsatte han tills draken stupade efter dödande hugg i drakens buk och hals.

Kungen erbjöd riddaren ädelstenar och guld som tack för att han räddat prinsessan men George tackade ödmjukt nej och fortsatte sin färd hemåt.

Så slutar berättelsen om draken och st George i Silena men även idag finns det Drakar som vi behöver vara modiga inför, bekämpa och våga möta. Dessa moderna drakar reflekterade vi över och skrev ner på gröna lappar som sedan fick bli vår surrade drakes fjäll.

Om Andrea

Scoutledare
Det här inlägget postades i Äventyrarscout, Kåren, Roverscout, Spårarscout, Upptäckarscout, Utmanarscout. Bokmärk permalänken.