Jediriddarutbildning

Varje termin brukar varje avdelning ha en övernattning. I vår valde kåren att genomföra en gemensam övernattning för Spårare, Upptäckare och Äventyrare med Star Wars tema!

Scouterna var inbjudna till en ärofylld Jediriddarutbildning på planeten Ardenna i Andromedagalaxen. Rebellerna behövde förstärkning så det var dags att utbilda fler Jediriddare.

Äventyrarna åkte till planeten redan på fredagskvällen och hade mys och pyssel. Ryktet säger att de var uppe till kl 1 på natten innan de bad ledaren att få gå och lägga sig.

På lördagen anlände Spårarna och Upptäckarna. De möttes av ett gäng capeklädda blivande Jediriddare med lasersvärd och hälsades välkomna till Ardenna. En observant Upptäckare noterade flera (vad han trodde) mullvadshålshögar men blev snart upplyst om att det faktiskt var laserstrålehål från Imperiet som varit där och skjutit!

Scouterna delades upp i åldersblandade patruller och fick en Äventyrare som patrulledare. De fick lära känna varandra genom namnlekar och samarbetsövningar, bland annat att ta sig över lavasjön. Efter denna utmattning var det dags att laga sin egen lunch på stormkök. Ingredienserna fanns till köttfärssås och makaroner men kryddning och recept fick scouterna själva komma på. Det gick hur bra som helst. Smarrigt!

Eftersom det var så fint väder gavs det mycket fri tid så att scouterna kunde utforska lägerplatsen och springa av sig innan det var dags för Jediriddartesten. Scouterna tränades i ödmjukhet, tålamod, försvarslagsteknik och precision, samarbete och lyhördhet. De utförde uppgifterna galant.

Nu var scouterna värdiga Jediriddare och fick sätta igång att tillverka sitt eget lasersvärd! Med dessa övade de resten av eftermiddagen på olika svärdtekniker och kom själva på en lek med avancerade regler.

När mörkret började tränga sig på var det dags att gå in och äta middag. Det bjöds på Wookies.. eller nej, wook såklart. Gott men ganska kryddstarkt.

Efter middagen väntade en tipspromenad med Star Wars tema följt av ett ljusspår med glowsticks fram till lägerbålsplatsen. Där myste vi framför brasan vid sjön och sjöng lägerbålssånger tills att det blev för kallt att sitta kvar. Temperaturen hade varit varm och skön under dagen då vårsolen stod högt men när mörkret lagt sig kröp termometern ner till minusgrader.

Nu var det bara att krypa till kojs. Efter en lång dag ute somnade alla snabbt, vissa redan under godnattsagan.

Dag 2 bjöd på frukost, mer lasersvärdträning och det stora eldprovet på laganda när scouterna fick leka den klassiska leken “Catch the flag” i skogen. Det blev en hård match då alla scouterna gav sig in i leken med stor entusiasm!

Lägret avslutades med lunch och sen märkesceremoni och scoutsång innan det var dags att åter fara hem till jorden.

Lyckat läger, glada men trötta scouter.

#scoutbakis

 

Om Andrea

Scoutledare
Det här inlägget postades i Äventyrarscout, Läger & Utfärder, Spårarscout, Upptäckarscout. Bokmärk permalänken.