Ett riktigt medeltida Äventyr

Medeltidskung

Den 9-10 oktober åkte sju Upptäckarscouter och två ledare till Apelhult för att vara med på medeltidalägret Äventyr 1352. Vi startade tidigt på morgonen från Hindås. Väl på lägerområdet slog vi upp våra tipi-tält och vindskydd. Vi blev inbjudna att träna oss i konsten att bli bra riddare. Under hela dagen tog vi oss runt till olika kontroller där vi fick utföra olika uppgifter för att träna vår förmåga att vara riddare. Vi tränade samarbetsförmåga, att minnas, att göra upp eld, att strida och vi tillverkade skinnpåse för ledtrådar och en patrullsköld. Vi hade paus i de ridderliga uppgifterna för att laga en jättegod middag på stormkök. Sen eftermiddag hade vi utfört alla uppgifter och fått alla ledtrådar. Dagen avslutades med mys, kvällsmat och godis i vindskyddet samtidigt som Andrea läste Robin Hood.

Dimman lade sig tät över tälten och det var skönt att gå in i tälten och krypa ner i sin sovsäck. Det blev en kall och fuktig natt, men ingen frös. Efter grötfrukost nästa morgon var det dags att lösa gåtan utifrån de ledtrådar vi fått, och visst löste vi det. Alla blev dubbade till riddare och fick ett ridderligt märke att sätta på scoutskjortan. Vi packade ihop de blöta tälten och tackade än en gång för ett mysigt och händelserikt läger på Apelhult.

Lena B

Det var väldigt roligt på Apelhultlägret. Vi blev dubbade till riddare och var med på en tävling. Vi gjorde uppdrag också.
                                     Maximilian

Samling vid tipitälten

Det här inlägget postades i Läger & Utfärder, Upptäckarscout. Bokmärk permalänken.