Minihajk till Vindskyddet

RedoattgåEfter en superregnig förmiddag beslutade sig vädergudarna att lyssna på vår önskan om uppehåll. 16 scouter, stora som små och ytterligare en massa mindre familjerscouter, fick en nästan helt regnfri eftermiddag på sin mini-hajk till Vindskyddet vid Vildmarksleden.

Spårarna, Upptäckarna, Äventyrarna och Utmanarna vandrade de 3,8 km i blandade patruller medan Familjescouterna fick åka bil en bit för att vandra den sista kilometern. På vägen hade scouterna uppgifter och frågor att lösa, det kunde vara “samla fem löv”, “vilket sjö har vi vandrat över” eller “vilken färg har den döva katten?”. Humöret hölls på topp, det var ju värt 50p(!) och scouterna vandrade på. Ledarpatrullen gick efter på behörigt avstånd och höll ett öga efter efterhalkande scouter, vilka aldrig kom.

Väl uppe vid Vindskyddet testlåg Familjescouterna vindskyddet och utforskade. De andra scouterna lagade mat. Det blev en bra uppdelning med olika svårighetsgrad. Spårarscouterna kokade nudlar på stormkök, Upptäckarna hackade grönsaker och stekte dem på elden och Äventyrarna gjorde elden. Utmanarna låg i något hörn och slappade (som vanligt) medan ledarna försökte styra i någon riktning och hålla ordning i kaoset, alltså precis som det ska vara…

Efter en härlig eftermiddag begav vi oss hemåt igen, nöjda och glada och påfyllda med D-vitmin och frisk luft.

Om Andrea

Scoutledare
Det här inlägget postades i Äventyrarscout, Familjescout, Läger & Utfärder, Spårarscout, Upptäckarscout, Utmanarscout. Bokmärk permalänken.