Thinking day

Den 22 februari varje år firar världens scouter Thinking day eller Founders day. Vi reflekterar över att det finns scouter i hela världen och ger en kort tillbakablick på scouternas historia. Det var nämligen just den 22 februari som grundaren till Scouterna, Robert Baden Powell föddes, likaså hans fru Olave, som tillsammans med Roberts syster Agnes, var drivande för att även flickor kan vara scouter.

På spårarna i år valde vi att ha ett internationellt tema där vi också belyste olikheter i världen. Först hade vi en lek som kallades “Födelselotteri”. Scouterna fick dra lappar ur en korg som talade om i vilken världsdel de var födda i. Det visade sig att majoriteten i gruppen var födda i Asien, sen i Sydamerika och, Nordamerika och Europa, medan det var minst födda i Afrika.

Sen fick scouterna en tallrik med kex men tyvärr var det inte samma antal, utan ett antal som representerar hur mycket man har råd att äta i varje världsdel. Det blev inte helt rättvist och scouterna funderade på hur det kändes.

Efter Födelselotteriet delade scouterna in sig i sina patruller och gjorde varsitt spel med bilder från sin världsdel. Det blev fina kollage och spelplaner som vi hoppas kunna spela på övernattningen.

 

 

 

Om Andrea

Scoutledare
Det här inlägget postades i Spårarscout. Bokmärk permalänken.