Wild scouts med Spårarna

IMG_2831Vi var 13 scouter och fyra ledare iväg på övernattning i helgen. Efter en lång vandring till Hajkås fick scouterna lite kvällssmörgås och det blev ett litet lägerbål runt elden innan det var dags för sängen. Ann hade lånat oss en fin bok om det gamla lejonet Leopold så det blev en liten godnattsaga innan vi somnade.

Efter en tidig morgon (scouterna kunde inte hålla sig till längre än 6:45…) och grötfrukost fick patrullerna Björnarna och Vargarna skriva i sina loggböcker, vilka är patrullens medlemmar, vad är deras styrkor, vad har vi gjort etc. Sedan fick vi reda på att vi skulle få en skatt genom att få ledtrådar efter att ha klarat fyra uppgifter. Scouterna gav sig ivrigt iväg i sina patruller tillsammans med två faddrar. Efter att ha klarat “Så ska det låta”, “fiska djurspår”, “viskleken +” och att “äta russin med pinnar” fick scouterna belöningar i form av klistermärken i loggboken och nycklar.

Båda patrullerna klarade uppgifterna galant och det var dags för finalkamp. Alla scouterna skulle tillsammans gå en hinderbana som ledde fram till skattkistan. Med hjälp av båda patrullernas nycklar kunde de få upp låsen. Popcorn och havreflan! Lyckan var gjord.

Vi avslutade övernattningen med att tillsammans laga currykorvgryta över elden och äta den i en solig varm glänta. Nice!

 

Om Andrea

Scoutledare
Det här inlägget postades i Läger & Utfärder, Spårarscout. Bokmärk permalänken.